Mantolama ihtiyacı yapıların dış çevreyle arasında ısı ve soğuma transferini asgariye indirmek, soğutma ve ısınmada kullandığımız enerji tüketiminden tasarruf sağlamaktır.
Mantolama yaz mevsiminde içerdeki serin havanın dışarı çıkmasına, dışardaki sıcak havanın içeri girmesine engel olmanın yanısıra daha önemlisi kış mevsiminde dışardaki soğuk havanın içeri girmesini önlemede kullanılır. Isınma amaçlı yaktığımız yakıttan tasarruf sağlarken dolayısıyla hava kirliliğine de önler. Yapıların dış çevresindeki nem, soğukluk, ısıyı geçirmediğinden koruyucu bir diğer işlevi de yerine getirerek binaların dayanıklılık ömrünü uzatır.
Mantolama yaptığımız yapılarda harcadığımız enerji, yakıt ihtiyaçlarımızı %50 azaltır.
Binanın dış çevresi tamamen ve doğru bir şekilde yalıtıldığı zaman hem ekonomik hem de rahatlık bakımından  yaşam kalitemizi yukarılara çekmiş oluruz. Bu nedenle her geçen yıl mantolama yalıtım sistemlerine ilgi giderek artmaktadır.
Mantolama için yalıtım yapılacak olan yapıdaki koşullara uygun olan çeşitli malzeme ve ürünleri bütçeyi de göz önünde bulundururak gerçekleştirmek mümkündür. Mantolanacak mekana seçilecek en uygun mantolama tekniğiyle sağlam, ve konforlu bir yaşam kalitesine ulaşmak, ekonomimiz, rahatlığımız ve sağlığımız açısından gereklidir. Mantolama nasıl yapılır İlk olarak zemin etüd çalışması yapılıp gerekli olan malzeme ve teknik belirlendikten sonra . Yüzeydeki tüm fazlalıklar varsa boya kalıntıları temizlenir ki yapışma özelliğiyle yüksek dayanıklıklık ve performans sağlansın. Mantolama sistemleri Zemin, mantolama işlemine hazırlandıktan sonra 50 x 100 cm ebatlarındaki yalıtım levhasını elyaf atkılı sıva harcı ile yapıştırmaya, kenarlarını çevçeve gibi, oratalarına da üç adet yapıştırıcı sürerek duvar kodunu ve köşe kenarlara özen göstererek  düzgün bir şekilde montaja geçilir. Levhaları birbirine paralel klasik duvar örme sisteminde montaj ettikten sonra. Kalmışsa ara boşluklar poliüretan köpük sıkılarak sıkılaştırılıp doldurulur.
mantolama yapılacak zemin tuğla- ytong ve benzeri ise 10 cm lik plastik pvc dübel her bir m2 alana 12 adet montaj yapılır. Beton gaz beton sert zeminde pvc baş çelik dübel m2 12 sayı montaj edilir.  Kapı ve pencereleri izolasyona uyumlu hale getirmek için, Pencere kenarları ve köşelere zemine uyumlu fileli elyaf destekli köşebentlerle simetrik görünüm kazandırılır. Cam kapı ve pencere kenarları fileli, elyaf destekli pvc sızdırmazlık bandı ile çevrelenir.
Tüm sistemlerde ise : yüzeyler elyaf katkılı izolasyon sıvası ile sıvandıktan elyaf destekli fileler kaplandıktan sonra sıvanın üzerine yapıştırdığımız fileyi henüz kurumamış olan sıvanın içine işlemesi bakımından kalın taraklarla sıkışlaştırıp  yerleştirme işlemine geçilir. Ve kurumasından sonra bir kat daha izolasyon sıvası ile tüm yüzey sıvanır. Bütün bu işlemlerin ardından dış cephe macunları ile yüzeylerdeki son rütuşlar yapılarak pürüzler giderilir. Artık yüzeyimiz boyaya hazır hale getirilmiştir.
izolasyon astarıyla astarlandıktan sonra yüzeyimiz yatılma özelliğini kazanmış olacaktır.boya uygulamasında ise isteğe bağlı olarak türlü çeşitli şekilde dış cephe boyaları ya da slikonlu, akrilik dış cephe grenli, veya kumlu boya iki kat son kat şeklinde uygulanır. Ayrıca dış cephe boyaları sınırsız renk seçenekleriyle dilenen görünümü zevkimize uygun olarak rahatlıkla sağlar.